Back to All Events

Skrivinspiration - hitta modet att fortsätta eller gnistan att börja. Workshop i Skellefteå

  • Bilda Skellefteå (map)

Hur skriver man en novell, en roman eller en dikt? Hur kommer du vidare med ditt manus som ligger och skaver i byrålådan? Har du en idé till en text (eller flera) och vet inte hur du ska börja? Har du blivit refuserad men vägrar ge upp? Kom och möt Theres K Agdler, författare, förläggare, skrivpedagog med mångårig erfarenhet av skrivandet och bokutgivning.

FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP

Theres inleder kvällens workshop med att kort berätta om sitt författarskap, om fram- och motgångar, arbetsteknik och hur hon gör för att inte tappa gnistan i sitt skrivande. Därefter sätter vi pennan mot pappret och börjar skriva. Vi använder oss av kreativa skrivövningar som hjälper dig att hitta ditt eget sätt att skriva. Vi kommer också att prata om berättelsens byggstenar, hur man använder olika sinnen för att göra en text levande och hur miljö och karaktärer hänger ihop. Men framförallt kommer vi att upptäcka glädjen med att jonglera med ord.

KURSLEDARE

Theres K Agdler är författare, journalist och skrivpedagog. Hon debuterade 2006 med romanen Projekt Anaris [fjällfragment] som belönades med Norrlands litteraturpris 2007. Hon är född och uppvuxen i Schweiz, flyttade till Sverige 1998 och adopterade svenska som sitt litterära språk. Hon är medlem i Sveriges Författarförbund. Theres K Agdler är aktuell med romanen Apelsinerna faller, hennes åttonde bok.

Anmäl dig senast den 5 mars på: https://bilda.nu/skrivinspiration-skelleftea

Workshopen arrangeras i samband med Littfest av Studieförbundet Bilda och Regionbibliotek Västerbotten i samverkan med Bokveckan.