Första programpunkten!

Det börjar vara hög tid att vi delar med oss av allt spännande som kommer hända under Bokveckan 2019.

Först ut, författarsamtal med Farah Roukachi som skrivit boken Efter Mörkret Kommer Ljuset. Hur tar människor sig över hinder i vägen för att uppnå sina färdigheter? Vad händer när utanförskapet får tillräckligt med syre i våra samhällen, speciellt i en tid många kan uppleva orättvisa, hopplöshet och destruktivitet? Hur kan människors tyngre erfarenheter som kan relateras till ”mörkret”, använda sig utav drivkrafter för att ta sig till ”ljuset”?

Läs mer under fliken program!

Följ oss på facebook och instagram för senaste nytt om Bokveckan 2019!

Source: https://www.bokveckan.se/program/2019/3/13...

Bokveckan är tillbaka 2019!

Efter en lyckad premiär för Bokveckan 2018 återvänder den Bokveckan, 11-17 mars 2019, för att fortsätta utmana och utforska bokens plats i samhället.

Bokveckan sätter läsaren i fokus, vem du än är, hur du än läser. Ljudbok, magasin, tegelsten-romaner eller kokböcker. För dig som inte kan få nog av böcker och för dig som inte öppnat en roman sen gymnasiet. Med start 11 mars ska böcker i alla dess former återigen fylla Umeå.

2018 hade Bokveckan premiär och bjöd på uppläsningar, samtal och workshops runt om i Umeå. 2019 fortsätter vi sprida och utveckla konceptet, tillsammans med föreningar, näringsidkare och kulturintresserad allmänhet utforskar vi vart boken kan ta plats i dagens samhälle. Från biblioteken till barerna, på bussen eller fiket, i stadsdelarna eller mitt på Rådhustorget, bläck på papper eller ljudvågor i hörlurarna. Förströelse, bildning, debatt, journalistik, spänning, skräck, biografier, matlagning, historia, konst, skvaller och skrönor. Under Bokveckan ska allt och alla tillåtas ta plats. Idén är precis som sist är att låta så många som möjligt bidra, på sitt eget sätt, och på så vis skapa något nytt för Umeåbor och inresta.

Mot slutet av veckan intar Umeå Internationella Litteraturfestival - Littfest Folkets Hus och blir kulmen på en vecka i litteraturens tecken. Se till att ringa in v 11 i kalender så ses vi på Bokveckan i Umeå!

Vill du vara en del av Bokveckan? Hör av dig till oss!
Bokveckan är ett initiativ av Umeå Kommun och Visit Umeå i samråd med Littfest.